ADO Vrouwen te sterk voor CTO Amsterdam
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen te sterk voor CTO Amsterdam

Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft de vrije speelronde in de BeNe League vanavond benut voor het spelen van een oefenwedstrijd. De ploeg van trainer/coach Sarina Wiegman, die vijftien speelsters minuten liet maken, was met 3-0 te sterk voor de talenten van CTO Amsterdam.

_DSD2765

ADO begon fel aan de wedstrijd en gunde de opponenten geen rust aan de bal. Dit zorgde ervoor dat CTO Amsterdam nauwelijks twee passes achter elkaar kon geven zonder dat er een Haags been tussen zat. Helaas schortte het aan de afwerking, ondanks dat met name Renate Jansen aan de rechter kant regelmatig goed door kwam. Het was de spits zelf die na een kwartier spelen voor het eerste gevaar zorgde, een minuut nadat Paola van der Veen aan de andere kant op knappe wijze een tegentreffer had voorkomen. Ook kopballen van Michelle Vrieling (ADO) en Felice Hermans (CTO) leidden niet tot de openingstreffer, zodat beide elftallen kort pauzeerden met een brilstand op het bord.

_DSC3076

De tweede periode was de meest enerverende van de drie. Al in de eerste minuut zag de scheidsrechter een overtreding op Lisanne Grimberg, waarna hij de bal op de stip legde. Renate Jansen faalde niet vanaf elf meter; 1-0. De nummer negen van ADO, die regelmatig een dubbele en zelfs driedubbele dekking de baas was, zorgde met een slimmigheid ook voor de tweede Haagse treffer. Zij gaf een vrije trap snel mee op Lisanne Grimberg aan de rechterkant en haar voorzet werd door foutief ingrijpen van de Amsterdamse doelvrouw tot doelpunt gepromoveerd; 2-0. Dit leidde een fase in, waarin onder anderen Renate Jansen, Lisanne Grimberg en Tessa Oudejans stuitten op de goede doelvrouw van CTO Amsterdam. De bezoeksters hadden vlak voor de nieuwe rust ook kunnen scoren, maar invalster Jennifer Vreugdenhil redde knap toen Soraya Verhoeve, de beste speelster aan Amsterdamse kant, alleen op haar af kon lopen.

Ook in de derde en laatste periode was het vrijwel uitsluitend eenrichtingsverkeer. In het eerste kwartier kreeg Lineth Beerensteyn al twee grote kansen op een doelpunt. Ook Tessa Oudejans en Renate Jansen konden in de slotfase nog een treffer meepikken. Uiteindelijk was het Lineth Beerensteyn die de eindstand op het bord zette. Uit een scrimmage schoot de snelle buitenspeelster van dichtbij raak; 3-0. Ondanks dat het laatste halfuur nog niet was afgelopen, besloot scheidsrechter Haneveld direct na dit derde doelpunt af te fluiten.

_DSC3062

Met deze goede oefenzege op zak kan ADO Den Haag met vertrouwen toewerken naar het slot van de competitie. Volgende week vrijdag reist het elftal af naar Eindhoven voor het duel met PSV/FC Eindhoven (19:30 uur). Een week later volgt de laatste thuiswedstrijd tegen Antwerp FC, eveneens om 19:30 uur op het veld van DHC in Delft. Op 6 juni wordt het seizoen om 19:30 uur afgesloten met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Julian Lukassen