Voorbeschouwing PSV/FCE – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing PSV/FCE – ADO Den Haag Vrouwen

01 ADO V PSV LINETHBijna een maand geleden speelde het vrouwenelftal van ADO Den Haag haar laatste officiële wedstrijd. Na twee vrije speelrondes in de BeNe League en een interlandperiode wacht vrijdag 23 mei de volgende competitiewedstrijd. PSV/FC Eindhoven is de tegenstander. De balans tussen de twee clubs is exact gelijk. Beide ploegen wonnen twee keer en één onderlinge confrontatie eindigde in een gelijkspel. Eerder dit seizoen won ADO in het Kyocera Stadion dankzij doelpunten van Tessa Oudejans en Lineth Beerensteyn met 2-1.

Ook PSV/FC Eindhoven, de nummer drie van vorig seizoen, was de afgelopen speelronde vrij. Daarvoor bereikten de Brabantse vrouwen wel de finale van de KNVB Beker en boekten ze een 1-0 zege op Ajax. Die thuisoverwinning op 2 mei maakte een einde aan een reeks van drie nederlagen op rij. PSV/FC Eindhoven staat momenteel op de achtste plaats met 36 punten uit 24 wedstrijden.

Met evenveel punten, maar een beter doelsaldo en een wedstrijd minder gespeeld staat ADO Den Haag één plaats hoger. Afgelopen vrijdag zag het elftal van trainer/coach Sarina Wiegman Anderlecht en SC Telstar passeren. Verdedigster Myrusha Victoria, die afgelopen vrijdag een half uur meespeelde in de gewonnen oefenwedstrijd tegen haar oude club CTO Amsterdam, verwacht opnieuw een lastige uitwedstrijd. “We moeten de wedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven winnen om weer op de vijfde plek te komen, maar ik verwacht dat het een zware wedstrijd wordt tegen de bekerfinalist!”

11 ADO V PSV JANSEN

Voor Lisanne Grimberg zal het duel met de club uit Brabant bijzonder worden. Zij staat namelijk aan de vooravond van haar honderdste competitiewedstrijd in dienst van ADO. “Na een paar weken geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben, hebben we ontzettend veel zin om weer te vlammen,” aldus de 21-jarige spits, dit seizoen alweer goed voor tien doelpunten en elf assists. “Met nog drie wedstrijden voor de boeg moeten we voor de volle buit gaan om uitzicht te houden op de top vijf. Tegen PSV/FC Eindhoven kunnen we daartoe een eerste stap zetten. Ik verwacht een open wedstrijd waarin beide ploegen willen voetballen. En we gaan er alles voor doen om de drie punten mee naar Den Haag te nemen.”

De wedstrijd PSV/FC Eindhoven – ADO Den Haag wordt op vrijdag 23 mei gespeeld op Sportcomplex De Herdgang, gelegen aan de Oirschotsedijk 12a in Eindhoven. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Neal McClimon