ADO Vrouwen wordt verdiende remise onthouden
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen wordt verdiende remise onthouden

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond een fikse tegenvaller te verwerken gekregen in de BeNe League. Op bezoek bij PSV/FC Eindhoven was het de club uit de Residentie die in de eerste helft de beste kansen kreeg. De mogelijkheden werden echter niet benut, waarna de Nederlandse bekerfinalist na de rust uit zijn schulp kroop en genadeloos toesloeg: 1-0. In de slotminuut werd een loepzuiver doelpunt van ADO Den Haag afgekeurd vanwege een foutieve buitenspelbeoordeling.

_DSC3237

Na een kleine maand zonder BeNe League-voetbal, vanwege twee vrije speelrondes en een interlandperiode, was het voor ADO Den Haag Vrouwen zaak om PSV/FC Eindhoven onder zich te houden in haar 24e competitiewedstrijd van het seizoen. Beide ploegen beschikten over 36 punten, al was PSV/FC Eindhoven vandaag wel toe aan haar 25e speelronde. Voor Lisanne Grimberg kende het duel met de Noord-Brabanders een bijzonder tintje. Immers betrof het haar honderdste competitiewedstrijd voor ADO Den Haag. Een gedenkwaardige prestatie van de 21-jarige spits.

ADO Den Haag was in de eerste helft de bovenliggende partij. De formatie van trainer/coach Sarina Wiegman creëerde legio kansen en speelde bij vlagen goed spel. Reeds in de eerste minuut schoot Grimberg de bal net naast vanuit een hoekschop. Nog geen handvol minuten later viel aan de andere kant van het veld een schaars Eindhovens wapenfeit van de eerste helft te noteren. Na een afgemeten steekbal belandde een doelpuntrijke kans van Myrthe Moorrees nipt over het doel.

Nog in het eerste kwartier werd de vliegensvlugge Renate Jansen, die met name in de eerste helft weer eens niet te houden was, weggestuurd. Grimberg kreeg de bal vervolgens op een presenteerblaadje aangereikt, maar de mogelijkheid uit de voorzet van Jansen belandde in de handen van keepster Angela Christ. Luttele minuten later bediende Grimberg Kitty Susan, die de bal over het doel van PSV/FC Eindhoven kopte. Hetzelfde deed Lineth Beerensteyn in de zeventiende minuut uit een voorzet van Jansen.

_DSC3185

In het tweede deel van de eerste helft brak Beerensteyn door op de linkervleugel. Na een botsing met Christ rolde de bal net langs het vijandelijke doel. Vooralsnog geen doelpunt van ADO Den Haag, dat overduidelijk de betere was. De grootste kans van de eerste helft kwam in de 26e minuut tot stand. Beerensteyn werd op de achterlijn neergelegd door Maran van Erp en kreeg een strafschop. Helaas wist Grimberg het buitenkansje niet te benutten. De paal stond de 0-1 in de weg.

Tegen de verhouding in kwam PSV/FC Eindhoven een kleine tien minuten voor rust bijna op voorsprong. Een schot in de uiterste hoek dwong keepster Barbara Lorsheyd tot handelend optreden. Dankzij een magnifieke save bleef de brilstand gehandhaafd op het scorebord. Het eerste bedrijf eindigde met een kopbal op Christ van Jansen, die de bal op haar beurt van Susan kreeg. Zo stond het in de rust 0-0, waar een 0-2 of 0-3 tussenstand het krachtsverschil beter had weergegeven.

Het tweede bedrijf zou een ander gezicht krijgen. PSV/FC Eindhoven nam het initiatief en kreeg de meeste kansen. ADO Den Haag oogde vermoeid en dat was merkbaar aan de slordigheden die in het spel slopen. De Haagse dames leken hun kruit reeds voor de rust te hebben verschoten, al bleven zij wel kansen ontwikkelen. Zo zette Beerensteyn in de 55e minuut de Brabantse verdediging op het verkeerde been en schoot zij voorlangs. Drie minuten later betekende onoplettendheid in de eigen defensie echter de 1-0. Nadia Coolen kreeg vrije doorgang en schoot de bal simpel langs Lorsheyd.

_DSC3146

De kansen die volgden gingen over en weer. Tien minuten voor tijd redde Lorsheyd op een inzet van Daniëlle van de Donk. Daarna schoot Beerensteyn de bal voorlangs nadat zij een uitstekende rush had ingezet. In de laatste minuut leek ADO Den Haag zelfs nog een verdiend punt te pakken, maar arbiter Marije Deuring keurde het doelpunt van Jansen af vanwege buitenspel. Onterecht, bleek achteraf. PSV/FC Eindhoven hield de voorsprong daarna simpel vast. Helaas voor ADO Den Haag, dat vanwege de gemiste kansen in de eerste helft en de afgekeurde treffer gefrustreerd achterbleef.

Over exact een week staat de thuiswedstrijd tegen het Belgische Royal Antwerp FC op het programma. Vanwege het WK-hockey in het Kyocera Stadion vindt de ontmoeting met de rode lantaarndrager van de BeNe League plaats op het veld van DHC in Delft. Het seizoen wordt op vrijdag 6 juni (19:30 uur) afgesloten op bezoek bij SC Heerenveen, dat zich in de subtop bevindt.

De Feiten:

PSV/FC Eindhoven – ADO Den Haag Vrouwen 1 – 0 (0 – 0)

Karakteristiek

PSV/FC Eindhoven – Vrouwen ADO Den Haag 1 – 0 (0 – 0)

Scoreverloop: 58. Nadia Coolen 1-0

Scheidsrechter: Marije Deuring

Aantal toeschouwers: 350

Gele kaarten: 26. Maran van Erp (PSV/FC Eindhoven)

Opstelling:

PSV/FC Eindhoven: Angela Christ ©, Maran van Erp, Daniëlle van de Donk, Manon van den Boogaard, Lisanne Vermeulen, Mirte Roelvink, Melissa Evers, Sabine Becx, Nadia Coolen (62. Laura Strik), Suzanne de Kort, Myrthe Moorrees

Vrouwen ADO Den Haag: Barbara Lorsheyd, Marleen Joore, Yvette van der Veen, Lucienne Reichardt © (75. Jessie van Leeuwen), Lineth Beerensteyn, Sylvia Nooij, Vesna Veltrop (62. Michelle Vrieling), Kitty Susan, Hélène Heemskerk

Door: Mitchel Pronk
Fotografie: Julian Lukassen