ADO Den Haag Vrouwen – Antwerp FC (DHC Delft)
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen – Antwerp FC (DHC Delft)

_DSD0541Vrijdagavond 30 mei speelt het vrouwenelftal van ADO Den Haag officieel haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Wegens het WK hockey wordt de confrontatie met Antwerp FC echter niet afgewerkt in het Kyocera Stadion, maar op het veld van DHC in Delft. Het is pas de tweede confrontatie met de club uit Antwerpen. Eerder dit seizoen eindigde de eerste wedstrijd tegen Antwerp FC in een 0-3 Haagse zege.

Afgelopen zomer nam Antwerp FC de plaats in de BeNe League over van Beerschot AC, maar de club zal niet met een goed gevoel terugkijken op het debuut in de grensoverschrijdende competitie. Maar liefst achttien van de 24 wedstrijden werden verloren, de overige zes duels eindigden in een gelijkspel. Het laatste punt van Antwerp FC dateert echter alweer van 21 maart (1-1 tegen Club Brugge). De club, die begin dit seizoen nog opzien baarde met het uitbrengen van een lingeriekalender nadat meer dan tweeduizend mensen de eerste thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen hadden bezocht, zal volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de BeNe League.

“Vrijdag alweer de laatste thuiswedstrijd tegen Antwerp FC,” kijkt Tessa Oudejans, dit seizoen als nieuwkomer een vaste waarde op het middenveld, vooruit op het duel met de hekkensluiter van de BeNe League. “Onze vorige confrontatie is een moeizame, zware pot geweest die we met een mooie 3-0 zege hebben afgesloten. We weten dat we een fysieke ploeg tegenover ons krijgen die voetballend minder is. Daarom moeten we vooral de bal laten gaan en in een hoog tempo spelen. Op deze manier kunnen we ze stuk spelen.”

_DSD0659

Met 36 punten uit 24 wedstrijden staat ADO Den Haag met nog twee speelrondes te gaan op de achtste plaats, vier punten achter de huidige nummer vijf SC Telstar. De club uit Velsen-Zuid heeft wel een wedstrijd meer gespeeld maar ADO Den Haag heeft met winst in de resterende twee wedstrijden ook nog uitzicht op de begeerde vijfde plaats. “Na afgelopen vrijdag helaas verloren te hebben van PSV/FC Eindhoven moeten we nu de draad weer oppakken en onszelf belonen voor ons goede spel,” zegt spits Michelle Vrieling. “Tegen Antwerp FC zal het wederom geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar als we onze kwaliteiten benutten en allemaal scherp zijn moeten de drie punten in Den Haag blijven.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – Antwerp FC wordt op vrijdag 30 mei gespeeld op Sportpark Brasserskade van DHC, gelegen aan de Sportring 2 in Delft. Aftrap is om 19:30 uur en de toegang is gratis.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Julian Lukassen

ado-antwerpen-web