ADO Den Haag Vrouwen laat niets heel van hekkensluiter
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen laat niets heel van hekkensluiter

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond in de BeNe League niets van de rode lantaarndrager heel gelaten. Royal Antwerp FC kreeg maar liefst acht tegendoelpunten te verwerken: 8-0. Saillant was de vijfklapper van Renate Jansen, die in de eerste helft een zuivere hattrick maakte.

140530LL1787

Foto: Laurens Lindhout / www.laurenslindhout.nl

ADO Den Haag speelde vandaag een thuiswedstrijd, maar deed dat buiten het Kyocera Stadion. Vanwege het WK-hockey in Den Haag vond de confrontatie met de hekkensluiter van de BeNe League plaats op het veld van DHC in Delft. BeNe League-nieuwkomer Royal Antwerp FC, dat dit seizoen nog niet wist te winnen, vormde de tegenstander in het laatste thuisduel van het seizoen.

Royal Antwerp FC werd al vanaf de eerste minuut als speelbal gebruikt. Nog binnen de eerste zestig seconden betekende een uithaal van Yvette van der Veen vanaf de linkerflank de 1-0 voor ADO Den Haag. Niet veel later dwaalde een vrije trap van Jansen ternauwernood over de linkerpaal. Vijf minuten na dat moment werd de marge echter alsnog verdubbeld. Na een knappe rush over de linkervleugel schoot Jansen de bal op keepster Anke Huybrechts, die de bal in eerste instantie nog wist te pareren. Lisanne Grimberg was er echter als de kippen bij om de rebound te benutten: 2-0.

Nog binnen het eerste kwartier werd het treffen beslist. Na wild uitkomen van Huybrechts kreeg ADO Den Haag een strafschop. Jansen schoot de bal aanvankelijk tegen de keepster aan, maar wederom betekende een rebound een doelpunt. Jansen schoot zelf binnen: 3-0.Daarna was het prijsschieten voor ADO Den Haag. In de negentiende minuut scoorde Jansen uit een schot via de lat. Even was er twijfel of de bal wel volledig over de lijn was, maar de dienstdoende arbitrage gaf ADO Den Haag uiteindelijk toch een doelpunt nadat de bal uit de doelmond was weggekopt: 4-0.

140530LL2291

Foto: Laurens Lindhout / www.laurenslindhout.nl

Wat volgden waren kansen voor aanvoerder Lucienne Reichardt en Kitty Susan. Hoogtepuntje vormde een fraaie één-twee tussen Susan en Grimberg, die de bal keurig richting de uiterste hoek plaatste. Huybrechts moest een uiterste krachtsinspanning leveren om redding te brengen. Na 27 minuten moest zij echter alsnog de 5-0 incasseren. Na een steekpass vanuit het middenveld kwam Jansen in de één-op-één te staan. Ze omspeelde Huybrechts en schoot de bal keurig in een leeg doel. Een sublieme prestatie van de rappe vleugelaanvaller, die zo een hattrick completeerde.

ADO Den Haag bleef in de eerste helft de bovenliggende partij, maar het aantal kansen werd schaarser. Op slag van rust klopte Royal Antwerp FC zelfs nog even zachtjes op de deur. Tweemaal moest voor buitenspel worden gefloten en één keer was er een afzwaaier van Stefanie van Broeck, maar het bleef slechts bij speldenprikjes. De tweede helft kon worden afgedaan als een formaliteit.

In de beginfase van de tweede helft mocht ADO Den Haag het zichzelf verwijten dat de score niet snel opliep. Het kreeg een aantal dotten van kansen. De eerste was voor Jansen, die net een teenlengte miste om de bal in een leeg doel te werken. Kort daarna moest Huybrechts attent handelen op een afstandsschot van de gretig ogende Susan. Een klein kwartier na rust werd een kopbal van invaller Lineth Beerensteyn nog maar net van de lijn gehaald. Luttele seconden later revancheerde zij zich echter al door na een aantal fraaie individuele acties de 6-0 te maken.

140530LL3275

Foto: Laurens Lindhout / www.laurenslindhout.nl

Een kwartier voor tijd toonde ook invaller Jessie van Leeuwen haar klasse. Via de vingertoppen van Huybrechts en de lat werd haar inzet tot corner verwerkt. Voorafgaand aan een snoeihard schot van Michelle Vrieling op de kruising waren er ook nog kansen voor Jansen en Susan. Eerstgenoemde van de twee pikte in zowel de laatste minuut van de reguliere speeltijd als de eerste minuut van de blessuretijd nog twee doelpunten mee, respectievelijk middels een lob van buiten het strafschopgebied (7-0) en een goed geplaatste kopbal uit een voorzet vanaf de rechtervleugel: 8-0.

Na afloop van de competitiewedstrijd werden de speelster van het jaar (Renate Jansen), het talent van het jaar (Paola van der Veen) en de topscorer van het jaar (Renate Jansen) door ADO Den Haag in het zonnetje gezet.

Karel Jansen Sr Trofee-14-01-02FB

Foto: Hans Willink / www.hanswillink.nl

 

Karel Jansen Sr Trofee-14-01-07

Foto: Hans Willink / www.hanswillink.nl

Voor ADO Den Haag komt er komende vrijdag (19:30 uur) een einde aan het huidige seizoen. Subtopper SC Heerenveen vormt dan de opponent van de ooievaars. Op woensdag 11 juni (18:30 uur) speelt ADO Den Haag als afsluiting van het jaar een voetbal-/hockeywedstrijd tegen de dames  van Cartouche uit Leidschendam-Voorburg. Dit op een rustdag van het WK-hockey. De toegang is gratis.

De Feiten

ADO Den Haag Vrouwen – Royal Antwerp FC 8 – 0 (5 – 0)

Karakteristiek:

Vrouwen ADO Den Haag – Royal Antwerp FC 8 – 0 (5 – 0)

Scoreverloop: 1. Yvette van der Veen 1-0, 12. Lisanne Grimberg 2-0, 15. Renate Jansen 3-0, 19. Renate Jansen 4-0, 27. Renate Jansen 5-0, 58. Lineth Beerensteyn 6-0, 89. Renate Jansen 7-0, 90+1 Renate Jansen 8-0

Scheidsrechter: Ekelenburg, M. van

Aantal toeschouwers:  350

Opstelling:
ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Marleen Joore, Yvette van der Veen, Lucienne Reichardt © (71. Myrusha Victoria), Renate Jansen, Tessa Oudejans (71. Jessie van Leeuwen), Lisanne Grimberg, Michelle Vrieling, Sylvia Nooij (46. Lineth Beerensteyn), Kitty Susan, Hélène Heemskerk

Royal Antwerp FC: Anke Huybrechts, Charlotte Andries, Julie Kerckx, Tasha Michiels, Jolien Belmans, Marlies Verbruggen ©, Anneleen van der Auwera (65. Yana Struijs), Inne de Smet, Stefanie van Broeck, Annelies van Loock, Lizzy Kolen

Door: Mitchel Pronk