Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag

ll-1968229Een week na de grootste officiële thuiszege ooit sluit het vrouwenelftal van ADO Den Haag het eerste volledige seizoen van de grensoverschrijdende BeNe League op vrijdag 6 juni af met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Inzet voor de equipe van Sarina Wiegman is de zesde plaats. 21 keer eerder fungeerden de Friezinnen in de competitie als opponent. Dertien keer was er winst voor ADO en zeven confrontaties eindigden in een gelijkspel. De enige nederlaag dateert alweer van 18 november 2010, toen SC Heerenveen in Friesland met 2-1 won.

De wedstrijd van vrijdagavond wordt een confrontatie tussen twee van de topschutters in de BeNe League. Vivianne Miedema scoorde 37 keer in 25 wedstrijden en is daarmee verantwoordelijk voor meer dan de helft van de 69 Friese doelpunten. Renate Jansen zette afgelopen vrijdag een nieuw competitierecord neer namens ADO door vijfmaal te scoren en trof dit seizoen al negentienmaal doel in de BeNe League. Zal de 23-jarige spits vrijdagavond de productie van de topscoorster van de competitie overtreffen in de jacht op de zesde plaats?

Die plek is momenteel in het bezit van de formatie van Sarina Wiegman, maar concurrent PSV/FC Eindhoven staat alleen op doelsaldo een plaats lager. “We spelen helaas niet meer om de prijzen, maar zijn vastberaden om die zesde plek vast te houden,” zegt verdedigster Hélène Heemskerk, die halverwege het seizoen overkwam van FC Utrecht. “We moeten dus winnen om PSV/FC Eindhoven onder ons te houden. Het wordt een pittige wedstrijd tegen het altijd stugge SC Heerenveen, maar wij sluiten het seizoen winnend af met de ADO Vrouwen.”

ll-1968246

“Nog één keer alles geven,” vult doelvrouw Barbara Lorsheyd aan. “SC Heerenveen is een lastige tegenstander. Het is belangrijk dat wij de lijn die we hebben ingezet tegen PSV/FC Eindhoven met het spel en tegen Antwerp FC met de doelpunten doorpakken. Voor sommige meiden zal de wedstrijd twee gezichten hebben, want die weten dat het de laatste wedstrijd in het ADO-shirt zal zijn. En we willen natuurlijk als team goed afsluiten met een mooie overwinning.”

De wedstrijd SC Heerenveen – ADO Den Haag wordt op vrijdag 6 juni gespeeld op Sportpark Skoatterwâld, gelegen aan de Oranje Nassaulaan 21 in Heerenveen. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: VI-Images