Coach Sarina Wiegman verruilt ADO Den Haag Vrouwen voor de KNVB
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Coach Sarina Wiegman verruilt ADO Den Haag Vrouwen voor de KNVB

Portret, Wiegman-13-01-26Na een dienstverband van 7 jaar verruilt coach Sarina Wiegman ADO Den Haag Vrouwen voor een functie als assistent-coach van Roger Reijners bij het vrouwenelftal van de KNVB. Tevens zal zij zich toeleggen op de coördinatie van het Nederlands vrouwenelftal voor speelsters onder 19 jaar.

Sarina is sinds de start van de eredivisie voor vrouwen in 2007 betrokken geweest bij het vrouwenelftal van ADO Den Haag. Onder leiding van de 104-voudig voormalig international werd in 2012 het landskampioenschap behaald en in 2012 en in 2013 tevens de KNVB beker gewonnen.

Sarina kijkt logischerwijs uit naar de nieuwe uitdaging: “Ik ben al jaren betrokken bij het vrouwenvoetbal in Nederland, eerst als speelster en daarna als coach. Ik vind het geweldig dat het meisjes- en vrouwenvoetbal steeds populairder wordt en na een aantal mooie jaren bij ADO Den Haag, kijk ik er naar uit mijn visie op voetbal binnen de KNVB uit te dragen en te werken met de beste speelsters van Nederland.”

ADO Den Haag is Sarina vanzelfsprekend enorm dankbaar voor haar toewijding en passie en is verheugd dat Sarina aan ADO Den Haag nauw betrokken blijft bij  Jong ADO Den Haag Vrouwen. Met de KNVB is overeengekomen dat zij naast haar functie bij de KNVB een aantal dagen per maand beschikbaar blijft voor Jong ADO Den Haag Vrouwen als technisch coördinator/adviseur.

Het bestuur heeft besloten per direct de huidige assistent-coach Marcel Valk aan te stellen als hoofdtrainer/coach van ADO Den Haag Vrouwen. In hem ziet het bestuur een uitstekend opvolger van Sarina. Daarnaast is de club nog in gesprek met een nieuwe assistent-trainer (vrouw). Voor Marcel is het een mooie kans om op eigen benen te gaan staan en zijn grote voetbaltechnische en -tactische kwaliteiten en kennis over te brengen op het team dat gisteren (30 juni) de eerste fase van de voorbereiding is gestart.

Marcel zal ook betrokken blijven bij Jong ADO Den Haag Vrouwen. Deze jonge meiden zullen echter onder eindverantwoordelijkheid komen van hoofdtrainer/coach Alex Scholte, met wie ADO Den Haag Vrouwen een nieuw dienstverband is overeengekomen.  Zoals bekend zal dit team volgend jaar in de standaard 1e klasse uit gaan komen en op zaterdagmiddag zijn thuiswedstrijden gaan spelen op sportpark de Kastelenring in Leidschendam.

MarcelValk                        alex_scholte_asstrainer_250px

Marcel Valk en Alex Scholte, in seizoen 2014-2015 respectievelijk hooftrainer/coach van ADO Vrouwen en hoofdtrainer/coach van Jong ADO Vrouwen.