ADO Den Haag speelsters zien uit naar halve finale EK2014
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag speelsters zien uit naar halve finale EK2014

Morgenavond 24 juli om 19:00 uur bindt het Nederlandse vrouwenelftal onder 19 de strijd aan in de halve EK finale tegen Ierland. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Noorse Mjøndalen Stadium (Mjøndalen) en staat onder leiding van de 35-jarige Zuzana Ková?ová uit Slowakije. 

Keeper Jennifer Vreugdenhil  en spits Lineth Beerensteyn (beiden ADO Den Haag) kijken vol vertrouwen uit naar deze halve finale en wat er nog eventueel na komt.  De 19-jarige Jennifer Vreugdenhil is aan een sterk EK2014 bezig. In de poulefase wist ze tegen Noorwegen en België de nul te houden. “Ik verwacht dat het tegen Ierland een hele lange en zware wedstrijd wordt met erg veel duels. Iedereen hier is erop gebrand om die wedstrijd te winnen en om voor het eerst in de geschiedenis in de finale van een EK te staan. Het is een super ervaring die we hiermee krijgen. Het spelen van een EK finale, dat kunnen niet heel veel spelers zeggen.”

Foto: VI-images

Foto: VI-images

Foto: Neal McClimon

Foto: Neal McClimon

 

 

 

 

Lineth Beerensteyn wist ondanks ze het afgelopen seizoen wat tobde met blessures zich toch te kwalificeren voor Jong Oranje onder 19. Tegen Noorwegen en Schotland mocht ze na de rust haar opwachting maken. De pas 17-jarige spits hoopt er op dat ze in de halve finale ook speeltijd krijgt. “Het is hier leuk! Alles is goed geregeld, niks te klagen. Het is natuurlijk fantastisch om een bijdrage te mogen leveren op dit geweldige EK. De komende wedstrijd tegen Ierland wordt een lastige. Ierland is een fysiek sterke ploeg en we moeten ze zeker niet onderschatten en gewoon ons eigen spel proberen te spelen.”

De ander halve finale wordt een gevecht tussen het gastland Noorwegen en Spanje. Deze wedstrijd wordt morgenavond om 18:00 uur gespeeld in de UKI Arena (Jessheim) en wordt geleid door de 27-jarige Duitse referee Marija Kurtes .

Een finale Noorwegen – Nederland op zaterdag 27 juli in het Ullivaal Stadion in Oslo zou een prachtige affiche zijn om dit EK2014 af te sluiten. Wij wensen Jennifer en Lineth en de overige Oranjeleeuwinnen tegen Ierland heel veel succes toe.