Jong Oranje onder 19 Europees kampioen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong Oranje onder 19 Europees kampioen

Het Ullevaalstadion in Oslo was gisteren de plek waar het behaalde Europees kampioenschap door Jong Oranje Vrouwen uitbundig werd gevierd. In een zeer spannende finale trokken onze jonge Oranjeleeuwinnen uiteindelijk aan het langste eind. Een technisch beter Spanje werd met 1-0 verslagen omdat Nederland als een echt collectief opereerde. De verdediging van Oranje stond als een huis met daarachter ADO Den Haag keepster Jennifer Vreugdenhil die eenmaal een fabuleuze redding verrichtte waardoor de 1-0 voorsprong behouden bleef. Deze voorsprong was in de 21e minuut te danken aan een wonderschone combinatie tussen Kim Mourmans en Vivianne Miedema. Laatstgenoemde bekroonde deze met een prachtig doelpunt door vanaf 20 meter de Spaanse keepster kansloos te laten.

 

10530657_904526486228112_2683072625409242885_n

Het team van bondscoach Andre Koolhof heeft zondag in Noorwegen geschiedenis geschreven. Spanje dat in de halve finale het gastland Noorwegen nog met 2-0 had uitgeschakeld, kreeg te maken met een uiterst gemotiveerde Nederlandse ploeg. Een technisch vaardige Spaanse ploeg, die domineerde op het middenveld, kreeg te maken met een verdediging van Jong Oranje die stond als een huis. Daarnaast waren de Spaanse voorwaartse niet in staat het niveau van Vivianne Miedema te evenaren. Uiteindelijk stond sluitpost Jennifer Vreugdenhil altijd op haar plaats als dat nodig was. KNVB-coach Andre Koolhof na de finale:  Spanje speelde erg goed, maar onze keepster was echt top, misschien wel de speelster van de wedstrijd.

10570483_904340639580030_445162174560604943_n

ADO Den Haag spits Lineth Beerensteyn maakte in de halve finale haar derde invalbeurt. In de finale kreeg zij geen speelminuten mede doordat het accent bij Nederland lag op het verdedigen van de 1-0 voorsprong. Uiteindelijk mochten ook Lineth Beerensteyn en Jennifer Vreugdenhil de gouden medaille in ontvangst nemen ter herinnering aan een fantastisch EK2014.

Dit EK succes van Jong Oranje moet voor de vele jonge talenten die er in Nederland aankomen een stimulans zijn om de top te bereiken. De KNVB voetbalpiramide voor opleiding dient nu snel mogelijk een kwaliteitsimpuls te krijgen. ADO Den Haag heeft reeds besloten in het seizoen 2014-2015 met een beloftenelftal deel te nemen aan de landelijke competitie. Hierdoor krijgen jonge speelsters van 15/17 jaar de kans zich door te ontwikkelen in een topsportklimaat.

Selectie Jong Oranje onder 19 EK 2014:

Lucie Akkerman (sc Heerenveen), Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag), Sharon Bruinenberg (PEC Zwolle), Lauren Delleman (Ajax), Sisca Folkertsma (sc Heerenveen), Dominique Janssen (Essen Schonebeck), Inessa Kaagman (Ajax), Danique Kerkdijk (FC Twente), Simone Kets (PEC Zwolle), Jeslynn Kuijpers (PSV/FCE), Danielle Kuikstra (sc Heerenveen), Vivianne Miedema (Bayern München), Kim Mourmans (Standard Luik), Nienke Olthof (sc Heerenveen), Corine Peels (CTO Eindhoven), Jill Roord (FC Twente), Laura Strik (CTO Eindhoven) en Jennifer Vreugdenhil (ADO Den Haag).