Sterk optreden teams ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Sterk optreden teams ADO Den Haag Vrouwen

De beide teams van ADO Den Haag Vrouwen hebben zaterdag een bijzonder goede prestatie geleverd. Zowel ADO Den Haag als Jong ADO Den Haag wonnen hun oefenwedstrijden overtuigend. De selectie van Jong ADO Den Haag bleef in de voormiddag in Leidschendam gemakkelijk met 6-1 de baas over de vrouwen van vvRhoon. Later op de middag won ADO Den Haag op Nieuw Hanenburg met 2-1 van de B-jeugd jongens van Quick.

ADO Den Haag Vrouwen speelde een uitstekende oefenpartij tegen een combinatie van de B1/2 jeugd van het Haagse Quick. Voor de rust scoorde Lineth Beerensteyn in de 20e minuut op aangeven van Renate Jansen met een prachtige volley de 1-0 voor een oppermachtig ADO Den Haag. Tien minuten later was het Kitty Susan die met een 25 meter schot in kruising de keeper van Quick kansloos leit. In de tweede helft wisselde trainer/coach Marcel Valk liefst acht speelsters. Hierdoor kreeg de gehele selectie speelminuten. Quick drong na de rust aan hetgeen halverwege een tegendoelpunt opleverde. ADO Den Haag liet het verder niet komen en mede door knap keeperswerk van Denise Koorevaar werd de zege veilig gesteld.

AB201408161440

 

AB201408161441

Foto’s: Angelo Blankenspoor

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Denise Koorevaar, Daphne in ‘t Veld (65. Sharona Tieleman), Hélène Heemskerk, Paola van der Veen (45. Alex Warren), Yvette van der Veen, Nadia van Beerschoten (65. Tula de Wit), Lineth Beerensteyn (45. Franca van der Kuilen), Judith Frijlink (65. Sylvia Nooij), Renate Jansen (75. Vesna Veltrop), Tessa Oudejans (75. Jip van Haaster) en Kitty Susan (65. Michelle Vrieling).

Jong ADO Den Haag Vrouwen dat dit seizoen voor het eerst acteert in de 1e klasse, liet zien dat het vol goede moed de competitie in kan gaan. Opnieuw werd er in een oefenduel met ruime cijfers gewonnen. Ditmaal van de nieuwe hoofdklasser vv Rhoon dat bij een 6-1 achterstand in de 73e minuut de wedstrijd gestaakt zag omdat er vanuit de Rhoonse dug-out aanmerkingen werden gemaakt op de leiding. Vv Rhoon begon goed en scoorde in de 17e minuut 0-1. Daarna was het over en werd vv Rhoon van de mat geveegd door een half dozijn doelpunten vanaf Haagse zijde. Doelpunten makers Maartje Looijen (18e), Nadine Noordam (32e), Rosalyn van der Dussen (37e) wonderschoon van grote afstand, eigen doelpunt (40e), Malu Postel (41e)  en Maartje Looijen (61e). Trainer/coach Alex Scholte was zeer tevreden over het optreden van zijn pupillen.

2014-08-16 at 11-52-42

 

2014-08-16 at 12-03-44

Basis opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Isa Pothof, Rosalyn van der Dussen, Jessie Eikenhout, Suzy Kortekaas, Maartje Looijen, Nance van der Meer, Nadine Noordam, Malu Postel, Nikki Ridder, Demi Verlangen en Jessie van Leeuwen. Daarna kwamen in het veld Birgit Bijleveld, Mirthe Bos, Mijke Roelfsema en Tijani Kromosoeto.