Jong ADO Den Haag Vrouwen excelleert in Huizen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Jong ADO Den Haag Vrouwen excelleert in Huizen

De selectie van Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft woensdagavond deelgenomen aan een minitoernooi bij vv Huizen. De beloften van FC Twente, sc Telstar en ADO Den Haag troffen elkaar in een toernooi met 45 minuten-wedstrijden. Voorafgaande aan de eerste wedstrijd werd een delegatie van ADO Den Haag rondgeleid op het prachtige vernieuwde complex van vv Huizen aan de IJsselmeerstraat in Huizen. Gastheer vv Huizen dat ook uitkomt in de groengele kleuren toonde zich een voortreffelijk gastheer waarvoor onze dank.

De eerste wedstrijd om 18:00 uur ging tussen Jong FC Twente (Topklasse) en Jong ADO Den Haag (1e klasse). Een beter spelend ADO Den Haag kreeg de beste kansen maar de uiteindelijke 0-0 stemde het elftal van Alex Scholte toch tot tevredenheid. ADO Den Haag keepster Isa Pothof verrichtte enkele knappe reddingen maar werd de volgende wedstrijd vervangen door Romy Dalebout. Hierin trad Jong ADO Den Haag aan tegen Jong Telstar (1e klasse). ADO Den Haag, veruit de jongste ploeg van de drie deelnemers, had aanvankelijk met meer tegenstand te maken hetgeen in de 13e minuut leidde tot een 1-0 achterstand. Voor Telstar trof  Carli Luntz doel. ADO Den Haag kreeg daarna meer vat op het spel van Telstar en in de 27e minuut viel dan ook de gelijkmaker. Maartje Looijen liet met een poeier Telstar keepster Melissa van der Wiel kansloos (1-1). In de allerlaatste minuut kreeg Telstar nog een strafschop toegewezen door de scheidsrechter. Maar ADO Den Haag keepster Romy Dalebout redde voortreffelijk. Eindstand 1-1 een resultaat waar de jonge Haagse garde dik tevreden mee was. De laatste wedstrijd tussen FC Twente en Telstar eindigde in een 4-0 zege voor de jonge Twentenaren. Dat betekende dat FC Twente eindigde als winnaar met 4 punten gevolgd door ADO Den Haag met 2 punten en Telstar met 1 punt.

Deze resultaten van de jonge Haagse ploeg bieden veel perspectief voor de competitie. Jong ADO Den Haag speelt de komende week eerst nog drie wedstrijden om de KNVB beker tegen SJC, Floreant en Alkmania. Daarna begint op 6 september pas het echte werk met een uitwedstrijd tegen Smerdiek in Zeeland.