Gratis entree met ADO Den Haag – RSC Anderlecht
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Gratis entree met ADO Den Haag – RSC Anderlecht

Na de voorbereiding, waarin het vrouwenelftal van ADO Den Haag ongeslagen bleef en vijf overwinningen boekte, begint op vrijdag 29 augustus het nieuwe BeNe League-seizoen. Voor de derde maal op rij wacht op de openingsspeeldag een confrontatie met Anderlecht. Van de eerdere vier onderlinge ontmoetingen won ADO er drie en Anderlecht één, met de doelcijfers 9-2.

Waar Anderlecht vorig seizoen nog begon met veel nieuwe speelsters, heeft de club uit Brussel het elftal afgelopen zomer grotendeels bij elkaar kunnen houden. Vorig seizoen eindigde Anderlecht op de achtste plaats en die lijn wil de viervoudig kampioen van België deze jaargang graag doortrekken. Bij de Belgische club is het een belangrijk doel om de kloof met de top te verkleinen.

Na afloop van vorig seizoen nam de Residentieclub afscheid van onder anderen doelvrouw Barbara Lorsheijd, aanvalster Lisanne Grimberg en aanvoerster Lucienne Reichardt, elk goed voor meer dan honderd wedstrijden in het groengele shirt. Nieuw kwamen Daphne in ’t Veld (Ter Leede), Denise Koorevaar (RCL), Franca van de Kuilen (FC Utrecht), Jip van Haaster (CTO Amsterdam), Judith Frijlink (PEC Zwolle), Nadia van Beerschoten (FC Utrecht) en Sharona Tieleman (CTO Amsterdam). Afgelopen seizoen eindigde ADO Den Haag met 39 punten op de zesde plaats. Bij de Haagse club is het belangrijkste doel om de aansluiting bij de top te behouden.

“De eerste wedstrijd van het seizoen komt eraan, een wedstrijd waarin alleen winst telt,” blikt aanvalster Franca van de Kuilen vooruit op de confrontatie met Anderlecht. “De ploeg uit België draaide vorig jaar mee in de middenmoot. We zullen er daarom ook vol voor moeten gaan om de drie punten in eigen huis te houden. Maar we hebben een goede voorbereiding gehad en er hangt een goede sfeer in het team, dus het vertrouwen is er zeker. Op naar de drie punten!”

Verdedigster Yvette van der Veen heeft eveneens veel vertrouwen in een goede afloop van de seizoensopener. “Ik denk dat wij als team een goede voorbereiding hebben gehad met veel leermomenten en als we spelen zoals tegen de B-jeugd van HV & CV Quick kunnen we een goed resultaat neerzetten tegen Anderlecht.”

De wedstrijd ADO Den Haag – Anderlecht wordt op vrijdag 29 augustus gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur en de toegang is gratis. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

ADO-ANDERLECHT-WEB