ADO Den Haag zegeviert ook in Heerenveen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag zegeviert ook in Heerenveen

ADO Den Haag Vrouwen heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het BeNe League-seizoen 2014/’15 tot een goed einde gebracht. Net als thuis tegen Anderlecht (3-1) werd dinsdagavond ook op bezoek bij SC Heerenveen een snel verkregen voorsprong niet meer uit handen gegeven: 0-3.

De Friezinnen waren op zoek naar eerherstel na de beschamende 7-1 nederlaag tegen Standard Luik van afgelopen vrijdag. De verwachting was tijdens de zomerstop al dat SC Heerenveen het dit seizoen zwaar zou gaan krijgen. Immers leverde het met de transfer van topschutter Vivianne Miedema naar FC Bayern München maar liefst 39 (!) BeNe League-doelpunten in, een flinke slok op een borrel.

ADO Den Haag domineerde het treffen op Sportpark Skoatterwâld al vanaf de eerste minuut. In de derde minuut kreeg Beerensteyn de kans om een duit in het zakje te doen, maar haar inzet stelde SC Heerenveen niet op de proef.

Na negen minuten kwam ADO Den Haag verdiend op voorsprong. Yvette van der Veen liet met een prachtige pass de bal achter de verdediging van Heerenveen vallen, waar Beerensteyn de bal oppikte en de noorderlingen met een genadeloos schot kansloos liet: 0-1. De margeverdubbeling zou niet veel later volgen en wederom was er een hoofdrol weggelegd voor Beerensteyn. Na een fraaie solo hielp de 17-jarige aanvaller een kans om zeep. In de rebound werd zij onderuit gehaald in het vijandelijke strafschopgebied en kreeg zij een verdiende penalty mee. Jansen promoveerde het buitenkansje in de negentiende minuut tot de 0-2.

Het laatste kwartier van de eerste helft opende met een kans uit een hoekschop van Paola van der Veen. Echter was Kitty Susan helaas net niet in staat om voor de 0-3 aan te tekenen. Ondanks de gunstige uitgangspositie eindigde het eerste bedrijf alsnog met een enorme domper voor ADO Den Haag. Paola van der Veen raakte geblesseerd, werd per brancard van het veld gedragen en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Sylvia Nooij, die deze week samen met de Amerikaanse Alexandra Warren was aangesloten bij de selectie van trainer Marcel Valk, verving haar in de rust.

In vergelijking met de eerste helft was het tweede bedrijf van een wat minder niveau. Desalniettemin was ADO Den Haag de betere ploeg en gaf het nauwelijks kansen weg. Nog altijd toonde Beerensteyn zich één van de gevaarlijkste vrouwen aan Haagse zijde. Eenmaal leek zij vanuit doorgebroken positie aanspraak te maken op het derde doelpunt van de avond, maar Charissa Burgwal trok haar aan de arm naar de grond en kreeg slechts een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap vanaf 30 meter van Jansen scheerde over de lat.

Elf minuten voor het eindsignaal werd Beerensteyn op rechts bediend door Nadia van Beerschoten. Ze liep alleen door en deponeerde de bal eenvoudig in het doel van SC Heerenveen: 0-3. Twee minuten later werd Jansen teruggefloten vanuit buitenspelpositie. Omdat de 23-jarige aanvaller echter toch probeerde te scoren, kreeg ze een gele kaart. Maar het mocht de pret niet drukken, want ADO Den Haag behaalde ook in de tweede speelronde een verdiende zege.

De derde speelronde van de BeNe League volgt komende vrijdag (19:30 uur). ADO Den Haag brengt dan een bezoek aan Standard Luik, de sterkste Belgische formatie van het vorige seizoen.

De Feiten

SC Heerenveen – Vrouwen ADO Den Haag 0 – 3 (0 – 2)

Karakteristiek

SC Heerenveen – Vrouwen ADO Den Haag 0 – 3 (0 – 2)

Scoreverloop: 9. Lineth Beerensteyn 0-1, 19. Renate Jansen (strafschop) 0-2, 79. Lineth Beerensteyn 0-3

Scheidsrechter: Robert De Wit

Aantal toeschouwers: 250

Gele kaarten: 18. Danielle Kuikstra (SC Heerenveen), 33. Ingrid Schuiten (SC Heerenveen), 79. Lysanne van der Wal (SC Heerenveen), 82. Renate Jansen (ADO Den Haag)

Opstelling

SC Heerenveen: Nienke Olthof, Lucie Akkerman, Charissa Burgwal ©, Danielle Kuikstra (58. Lysanne van der Wal), Ingrid Schuiten, Simone Kets (57. Maly Breed), Yvonne Ploeg, Sisca Folkertsma, Sylvia Smit, Lydia Borg, Lianne de Vries (68. Nancy Loth)

Vrouwen ADO Den Haag: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ‘t Veld, Hélène Heemskerk ©, Paola van der Veen (45. Sylvia Nooij), Yvette van der Veen, Nadia van Beerschoten, Lineth Beerensteyn (83. Michelle Vrieling), Judith Frijlink, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Kitty Susan (76. Vesna Veltrop)

Door: Mitchel Pronk