Voorbeschouwing Standard Luik – ADO Den Haag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Standard Luik – ADO Den Haag

ADO - LUIKHet vrouwenelftal van ADO Den Haag kent een uitstekende start van het nieuwe seizoen. Na RSC Anderlecht, werd dinsdagavond ook SC Heerenveen verslagen. Vrijdag 5 september wacht direct de eerste ontmoeting met een topclub, als in Angleur het Belgische Standard Luik de tegenstander is. De vorige ontmoeting met de Walen betekende de eerste Haagse overwinning in vier duels. Op 28 februari werd het in het Kyocera Stadion dankzij een door Lisanne Grimberg benutte strafschop 1-0 voor ADO.

De afgelopen twee seizoenen eindigde Standard Luik achter FC Twente als tweede in de BeNe League. Dit seizoen heeft de Belgische topclub opnieuw de zinnen gezet op het kampioenschap. Net als ADO Den Haag, heeft ook Standard Luik na zeges op SC Heerenveen en Lierse SK zes punten. In Angleur wacht dus een ware topper voor de ploeg van Marcel Valk.

“Ik denk dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden voor ons,” zegt doelvrouw Jennifer Vreugdenhil. “Het is een stugge ploeg om tegen te voetballen, ze hebben veel goede en ervaren speelsters. Als je kijkt naar de resultaten van Standard de afgelopen seizoenen, zullen ze ook dit seizoen weer meedoen om de prijzen. Maar ik denk dat we, als wij laten zien dat wij goed als team kunnen functioneren, het Standard erg moeilijk kunnen maken.”

ADO - LUIK

 

Nadia van Beerschoten, de middenveldster die tot halverwege vorig seizoen speelde bij FC Utrecht, kijkt met veel vertrouwen uit naar de topper. “De wedstrijd tegen Standard Luik is in mijn ogen de eerste echte meting met een van de topploegen uit de competitie. Deze meting komt vroeg in het seizoen, maar ik denk dat we klaar zijn om een goed resultaat neer te zetten. Standard Luik heeft een sterke ploeg, dat hebben zij in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen SC Heerenveen bewezen. Toch denk ik dat we, zeker als we op scherp staan, een goede kans maken om de drie punten mee terug naar Den Haag te nemen. Het zou toch prachtig zijn als we het seizoen kunnen beginnen met negen punten uit drie wedstrijden!”

De wedstrijd Standard Luik – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 5 september gespeeld op de Académie R.L. Dreyfus, gelegen aan de Allée Du Bol D’Air 11 in Angleur. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel