Eerste nederlaag voor ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Eerste nederlaag voor ADO Den Haag Vrouwen

De eerste nederlaag van het nieuwe seizoen is een feit voor ADO Den Haag Vrouwen. In België werd tegen tien vrouwen van Standard Luik helaas een vroeg verkregen voorsprong weggegeven: 2-1.

Met zes punten uit de eerste twee speelrondes kon ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Standard Luik met vertrouwen tegemoet zien. Echter had de Belgische topclub eveneens geen reden om onzeker voor de dag te komen. Standard Luik, dat de vorige twee seizoenen achter kampioen FC Twente op de tweede plaats eindigde, leed namelijk ook nog geen puntverlies in de BeNe League.

1314-com03-lui-ado-006

ADO Den Haag oogde het zelfverzekerdst in de openingsfase van het competitietreffen in het Belgische Angleur. Het scheelde ook niet veel of de club van trainer Marcel Valk was in de tweede minuut op voorsprong gekomen. Kort na de eerste hoekschop van de ooievaars schoot Judith Frijlink de bal op de lat. De dot van een kans werd gevolgd door een kleinere kans van Tessa Wullaert. Na tien minuten moest worden geconcludeerd dat beide partijen gelijkwaardig aan elkaar waren.

Halverwege de eerste helft kantelde de krachtmeting in het voordeel van ADO Den Haag. Door een goede actie van Lineth Beerensteyn kwam Standard Luik met tien vrouw te staan. Davina Philtjens was de veroorzaker van de strafschop van de groengelen en kreeg terecht een rode kaart. Renate Jansen nam plaats achter de stip en schoot de bal feilloos achter keepster Renate Verhoeven: 0-1.

In een eerste helft waarin ADO Den Haag in totaal drie corners mocht nemen lukte het Standard Luik echter toch nog om op gelijke hoogte te komen. Na een knappe actie van Vanity Lewerissa werd het 1-1. Een fikse tegenslag voor ADO Den Haag, dat het lastig had tegen de Belgische dames.

Het tweede bedrijf van Standard Luik – ADO Den Haag werd er voor de uitploeg één om snel te vergeten. Ondanks de overtalsituatie van de Haagse ladies waren het de zuiderburen die de beste indruk maakten. ADO Den Haag creëerde weinig kansen en wist zich geen houding te geven tegen Standard Luik, wat na een half uur resulteerde in een 2-1 achterstand. Het winnende doelpunt van Maud Coutereels kwam voort uit een vrije trap. De aanvalsdrang van Standard Luik viel af te lezen aan de hoeveelheid corners. De hoekschoppen van Les Rouches leverden echter niets op.

1314-com03-lui-ado-003

De kans op revanche voor ADO Den Haag, dat bij een overwinning de enige BeNeLeague-ploeg zonder puntverlies was geworden, laat lang op zich wachten. Op vrijdag 26 september (19:30 uur) is het Oud-Heverlee Leuven dat het Kyocera Stadion bezoekt.

De Feiten

Standard Luik – Vrouwen ADO Den Haag 2 – 1 (1 – 1)

Karakteristiek

Standard Luik – Vrouwen ADO Den Haag 2 – 1 (1 – 1)

Scoreverloop: 24. Renate Jansen (strafschop) 0-1, 45. Vanity Lewerissa 1-1, 75. Maud Coutereels 2-1

Scheidsrechter: Gilles van Emelen

Aantal toeschouwers: 150 à 200

Gele kaarten: 45. Sanne Schoenmakers (Standard Luik), 85. Vanity Lewerissa (Standard Luik), 86. Yvette van der Veen (ADO Den Haag)

Rode kaarten: 23. Davina Philtjens (Standard Luik)

Opstelling

Standard Luik: Renate Verhoeven, Mélanie Mignon, Imke Courtois, Julie Biesmans, Aline Zeler, Sanne Schoenmakers (80. Kim Mourmans), Tessa Wullaert, Vanity Lewerissa, Cécile De Gernier, Maud Coutereels ©, Davina Philtjens

Vrouwen ADO Den Haag: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld, Hélène Heemskerk ©, Yvette van der Veen, Nadia van Beerschoten, Lineth Beerensteyn, Judith Frijlink, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Sylvia Nooij (81. Tula de Wit), Kitty Susan (46. Vesna Veltrop)

Door: Mitchel Pronk
Fotografie: www.ADOfans.nl