Opnieuw ruime zege voor Jong ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Opnieuw ruime zege voor Jong ADO Den Haag Vrouwen

Jong ADO Den Haag Vrouwen heeft ook haar derde competitiewedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Uit bij FC Delta Sports’95 VR 1 werd het 0-5 voor de ploeg van Alex Scholte.

Op sportpark De Kruisboog in Houten schoten de Haagse dames met scherp, maar toch was Scholte niet echt tevreden over de prestatie van zijn dames. “Dit was onze minste wedstrijd. We hadden een veel te laag tempo en speelden ver onder ons niveau. Dat we dan nog met ruime cijfers winnen, zegt meer over het niveau van de competitie dan over de kwaliteit van onze prestatie. Die moet echt omhoog, want als deze speelsters ooit BeNe-League willen spelen, dan moeten ze beter presteren dan ze tegen FC Delta Sports hebben gedaan.”

In de eerste helft bracht de Haagse ploeg het er nog redelijk goed vanaf. De opdracht was om snel te scoren om zo een duel in vechtvoetbal te vermijden.

Al na acht minuten opende Malu Postel de score door een corner af te ronden: 0-1. Drie minuten later tikte Maartje Looijen een voorzet van Michelle Vrieling binnen en het duel leek gespeeld.

Toch kon Jong ADO Den Haag Vrouwen, dat voor het eerst in deze competitie met Romy Dalebout op het doel speelde, die goede start geen vervolg geven. Pas in de 39e minuut scoorde Postel haar tweede en ADO’s derde doelpunt.

Na de pauze werd het niveau minder en kwamen de groen-gelen nog maar twee keer tot scoren. In de 61e minuut hielpen de Utrechters een handje door de bal in eigen doel te schieten. In de laatste minuut zorgde invalster Mirthe Bos voor de eindstand: 0-5.

Volgende week zaterdag speelt Jong ADO Den Haag Vrouwen een thuiswedstrijd tegen Jong Telstar. De aanvang van dit duel op het veld van RKAVV aan de Kastelenring in Leidschendam is 16.30 uur.

Karakteristiek

FC Delta Sports’95 VR1 – Jong ADO Den Haag Vrouwen 0-5 (0-3)

Scoreverloop: 8. Malou Postel 0-1 11. Maartje Looijen 0-2 39. Malu Postel 0-3 61. Eigen doelpunt 0-4 90. Mirthe Bos 0-5.

Opstelling Jong ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout; Allyssa Daal (46. Mirthe Bos), Nikki Ridder, Jessie van Leeuwen, Alex Warren; Michelle Vrieling, Mijke Roelfsema, Sabine Kuilenburg; Maartje Looijen (46. Nadine Noordam), Birgit Bijleveld, Malu Postel

Jessie Eikenhout en Chayenne Taal ontbraken wegens blessures. Rosalyn van der Dussen, Nance van der Meer en Demi Verlangen zijn niet speelgerechtigd omdat ze nog geen 15 jaar zijn.

Tekst: Klaas-Jan Droppert