Masterclass en voorwedstrijd Jonger Oranje Meisjes
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Masterclass en voorwedstrijd Jonger Oranje Meisjes

Op vrijdag 19 september gaven enkele speelsters van ADO Den Haag Vrouwen een exclusieve masterclass aan drie Jonger Oranje Meisjes teams. Deze teams zijn tot stand gekomen na de 3e Jonger Oranje talentendag voor Meisjes met medewerking van SportsGen en ADO Den Haag Vrouwen. Daarnaast werd er op vrijdag 26 september, voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – OH Leuven een voorwedstrijd gespeeld door Jonger Oranje Meisjes o-14.

Jonger Oranje

Dit jaar mochten de geselecteerde Jonger Oranje Meisjes zich opmaken voor een masterclass in het Kyocera Stadion. Deze masterclass begon met de wedstrijd- warming-up van ADO Den Haag Vrouwen. De keepers kregen een aparte warming-up onder leiding van  keepster Denise Koorevaar en keeperstrainer Gert-Jan Dupon. Na de warming-up splitsten de teams zich op en begonnen allen aan een ander onderdeel.

Zo kwamen de teams langs bij Sylvia Nooij en Alex Warren. Hier werd getraind op het passen, schijnbewegingen en het voetenwerk in een stroomvorm. Vooral de ladder zorgde zo af en toe voor de nodige opstoppingen en gelukkig was er ook tijd voor wat hilariteit.

Bij de afwerkvorm stonden Franca van Kuilen en Tessa Oudejans, als spits en als nummer 10 konden zij de teams van goede tips voorzien. Bij Marelle Worm werd er in een oefening gewerkt aan het vrijlopen zonder bal  en het aanbieden, dit ging zo goed dat er zelfs met twee en drie ballen tegelijk gestart kon worden. Afsluitend werd er een partijvorm gespeeld, waarna het publiek bedankt werd en de meiden voldaan naar huis vertrokken.

Op vrijdag 26 september, voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – OH Leuven werd een voorwedstrijd gespeeld door Jonger Oranje Meisjes o-14. Onder leiding van Ed Kuijper, die als scheidsrechter fungeerde, werd afgetrapt. De wedstrijd begon gelijk in een hoog tempo en de strijd was enorm, iedereen wilde haar mooiste acties laten zien. Dit was het eerste jaar dat Jonger Oranje een voorwedstrijd organiseerde en het was leuk om te zien dat er een hoop papa’s, mama’s en andere familieleden op de wedstrijd afkwamen. Daarnaast kwamen er een aantal speelsters van ADO Den Haag Vrouwen kijken bij de wedstrijd. Ondanks dat de Jonger Oranje Meisjes o.14 met 9-2 verloren mogen zij tevreden zijn over deze wedstrijd. Zij hebben mooie dingen laten zien en het publiek heeft ervan genoten!

JO1
Wil je ook kans maken op een masterclass en/of een voorwedstrijd, schrijf je dan nu in voor de 4e Jonger Oranje Meisjes talentendag op zondag 31 mei via www.jongeroranje.nl.

Tekst: Sylvia Nooij & Marelle Worm
Fotografie: Julian Lukassen