ADO Vrouwen lijdt nederlaag in Amsterdam
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Vrouwen lijdt nederlaag in Amsterdam

ADO Den Haag Vrouwen heeft de topper tegen Ajax helaas puntloos beëindigd. Na een snel opgelopen achterstand kwamen de Haagse ladies nog wel terug tot 1-1, maar de Amsterdammers lieten ADO Den Haag niet lang genieten van de gelijkmaker die kort na rust viel: 3-1.

_DSD6289

ADO Den Haag kende een povere start in Amsterdam. Anouk Hoogendijk had twee minuten nodig om een hoekschop achter keepster Jennifer Vreugdenhil te koppen: 1-0. Het was nog te vroeg om te concluderen of de voorsprong terecht was, maar later in de eerste helft zou blijken dat Ajax het betere van het spel had. ADO Den Haag voetbalde niet overtuigend genoeg en creëerde weinig mogelijkheden. Ajax maakte haar kansen gelukkig niet af. Derhalve bleef ADO Den Haag in het zadel zitten en mocht nog hopen op een goed resultaat.

De equipe van trainer Marcel Valk zocht met een 1-0 achterstand de kleedkamers op. De thee die in de rust werd geschonken deed echter wonderen, want nog geen drie minuten na de tijdelijke onderbreking stond ADO Den Haag weer naast Ajax. Lineth Beerensteyn kopte de bal uit een assist van Renate Jansen keurig onder doelvrouw Marieke Ubachs door, waardoor het 1-1 werd. De scherpte die ADO Den Haag na de gelijkmaker nodig had ontbrak. Daardoor kopte Hoogendijk opnieuw uit een corner de 2-1 binnen.

_DSC6285

Het derde doelpunt van Ajax zou niet veel later volgen. In de 65ste minuut tikte Marjolijn van den Bighelaar een voorzet van Marlous Pieëte binnen: 3-1. Tien minuten na dat doelpunt probeerde Renate Jansen middels een vrije trap de aansluitingstreffer te verzorgen, maar het snoeiharde schot ging net langs de kruising. Ubachs, die na een botsing met de in het veld gekomen Vesna Veltrop bijna gewisseld moest worden, verwerkte het dode spelmoment van ADO Den Haag tot corner.  Goals zouden er in het restant van het duel niet meer vallen. Zo lukte het Ajax om drie punten uit te lopen op ADO Den Haag, dat in aanloop naar speelronde vijf net als de hoofdstedelingen op negen punten stond.

ADO Den Haag hervat de BeNe League komende vrijdag (19:30 uur) met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

De Feiten

Ajax – Vrouwen ADO Den Haag 3 – 1 (1 – 0)

Karakteristiek

Ajax – Vrouwen ADO Den Haag 3 – 1 (1 – 0)

Scoreverloop: 1. Anouk Hoogendijk 1-0, 47. Lineth Beerensteyn 1-1, 48. Anouk Hoogendijk 2-1, 64. Marjolijn van den Bighelaar 3-1

Scheidsrechter: S. Shukrula

Aantal toeschouwers: 250

Opstelling:

Ajax: Marieke Ubachs, Liza van der Most, Petra Hogewoning ©, Anouk Hoogendijk, Marlous Pieete, Tessel Middag, Desiree van Lunteren (78. Inessa Kaagman), Claudia van den Heiligenberg (48. Alex Melin), Eshly Bakker, Suzanne Marees, Marjolijn van den Bighelaar (68. Chantal de Ridder)

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld, Hélène Heemskerk ©, Paola van der Veen, Yvette van der Veen, Lineth Beerensteyn, Judith Frijlink, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Tula de Wit, Kitty Susan (57. Vesna Veltrop)

Door: Mitchel Pronk

Fotografie: Julian Lukassen