Voorbeschouwing ADO DH Vrouwen – PEC Zwolle
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO DH Vrouwen – PEC Zwolle

Vier dagen na de ruime zege op hekkensluiter OH Leuven heeft het vrouwenelftal van ADO Den Haag de topper bij Ajax verloren. Weer drie dagen later volgt al de kans op sportieve revanche, als PEC Zwolle op bezoek komt in het Kyocera Stadion. Van de tien eerdere onderlinge confrontaties in de Eredivisie en BeNe League won ADO er maar liefst acht en boekte de tegenstander tweemaal een zege. Een aantal van de grootste Haagse competitiezeges ooit was bovendien met de Overijsselse club als opponent.

PEC Zwolle moest afgelopen zomer afscheid nemen van een aantal ervaren krachten en is niet goed begonnen aan het nieuwe BeNe League-seizoen. Na een nipte zege bij AA Gent volgden ruime nederlagen tegen FC Twente, Anderlecht en SC Heerenveen. Met drie punten uit vier wedstrijden staat de ploeg van Sebastiaan Borgardijn slechts op de elfde plaats. ADO Den Haag is met negen punten uit vijf wedstrijden de huidige nummer vier.

“PEC Zwolle heeft veel nieuwe gezichten, het is lastig inschatten wat het verschil tussen beide teams zal zijn,” aldus verdedigster Sylvia Nooij over de zesde competitiewedstrijd. “Wat ik wel weet, is dat wij als ADO Den Haag het soms lastig kunnen hebben tegen die ploeg. Maar we zijn het aan onze stand verplicht om drie punten te pakken. Wij willen zo lang mogelijk in de top meedraaien, dus dan moet je deze wedstrijden winnen. Zolang we maar beseffen dat we PEC Zwolle niet zomaar opzij zetten en we heel hard moeten werken voor de punten.”

Judith Frijlink ontmoet vrijdag de club waarvoor ze de afgelopen vier seizoenen actief was. “Aankomende vrijdag wordt voor mij een speciale wedstrijd, al moet ik daar niet teveel bij stilstaan,” zegt de middenveldster. “Ik verwacht dat wij in het voordeel zullen zijn, maar dat het weleens een stugge wedstrijd kan gaan worden. Als wij scherp genoeg zijn en blijven voetballen, blijven de punten in Den Haag.”

De wedstrijd ADO Den Haag – PEC Zwolle wordt op vrijdag 3 oktober gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

ado-peczwolle-web