ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle eindigt in gelijkspel
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle eindigt in gelijkspel

ADO Den Haag Vrouwen heeft voor het eerst dit seizoen in eigen huis puntverlies geleden in de BeNe League. Tegen PEC Zwolle had de formatie van trainer Marcel Valk lange tijd het betere van het spel, maar desondanks moesten de Hagenaars genoegen nemen met een punt: 1-1.

ADO Den Haag – PEC Zwolle stond vrijdagavond in het teken van de derde Ladies Night Den Haag. De optredens werden verzorgd door onder andere Mike Peterson, Funky Piano’s, Edsilia Rombley, Dean Saunders en Samantha Steenwijk. Het evenement, georganiseerd door Freddy van den Bergh en Sabrina de Kruijf, was gericht op geestelijke en lichamelijk verzorging en bleek een groot succes.

De beginfase van het treffen kende een klein overwicht voor ADO Den Haag. Het overwicht was licht genoeg om in de veertiende minuut op voorsprong te komen. Tessa Oudejans speelde zich vrij op de linkerflank, gaf een lage voorzet richting de doelmond  en zag Lineth Beerensteyn de bal bij de tweede paal in het doel tikken: 1-0. Het doel was leeg, omdat keepster Nadja Olthuis haar vizier had gericht op Kitty Susan, die in de baan van de voorzet in scoringsrijke positie probeerde te komen.

Halverwege de eerste helft zorgde een discutabel afgevlagde counter voor opschudding op de tribunes van het Kyocera Stadion. Renate Jansen leek vrije doortocht hebben, maar zag de buitenspelregel in haar nadeel worden toegepast. Even later volgde de eerste aanval van formaat van de bezoekers. Namens PEC Zwolle schoot Anouk van Vilsteren de bal snoeihard op de vuisten van doelvrouw Jennifer Vreugdenhil. Zodoende kroop ADO Den Haag door het oog van de naald.

Net als in de fase voor het openingsdoelpunt kende het restant van de eerste helft een op en neer golfend verloop. Op wat speldenprikjes van beide partijen na vielen er echter geen vermeldenswaardige mogelijkheden meer te noteren. PEC Zwolle-trainer Sebastiaan Borgardijn voerde in de rust een dubbele wissel door en hoopte daarmee een gelijkmaker af te dwingen.

Ook in de tweede helft zette ADO Den Haag al vroeg druk op het vijandelijke doel, maar het was PEC Zwolle dat snel op gelijke hoogte kwam. Joyce Mijnheer leek buitenspel te staan, maar desalniettemin mocht de 22-jarige aanvaller haar weg naar het doel vervolgen. Op de afronding viel niets af te dingen. Een diagonale schuiver richting de tweede paal liet Vreugdenhil kansloos: 1-1.

Ondanks de opgelopen tegenslag bleef ADO Den Haag de duimschroeven aandraaien. Kansen waren er voor Judith Frijlink, Renate Jansen en Kitty Susan, maar een terechte 2-1 bleef uit. Ruim een kwartier voor tijd had Joyce Mijnheer zich namens PEC Zwolle onsterfelijk kunnen maken door in de één-op-één met Vreugdenhil koelbloedig te blijven. Echter had de maker van de 1-1 haar vizier deze keer niet op scherp staan. Daarna zou ook ADO Den Haag nog twee ultieme kansen op een voorsprong krijgen, maar de in het veld gekomen Michelle Vrieling en Sharona Tieleman troffen geen doel.

Helaas lukte het ADO Den Haag niet meer om het tij te keren. De eindstand betrof derhalve 1-1. ADO Den Haag hervat de BeNe League met een uitwedstrijd tegen het Belgische Club Brugge KV. Dat competitieduel staat gepland voor dinsdag 14 oktober en begint om 19:30 uur. Drie dagen later staat er weer een thuiswedstrijd van ADO Den Haag, tegen PSV/FC Eindhoven, op het programma.

ADO Vrouwen Team-14-01-01

De Feiten

ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle 1 – 1 (1 – 0)

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle 1 – 1 (1 – 0)

Scoreverloop: 14. Lineth Beerensteyn 1-0, 50. Joyce Mijnheer 1-1

Scheidsrechter: F.M. Hoogendijk

Aantal toeschouwers: 450

Gele kaarten: 30. Tessa Klein Braskamp (PEC Zwolle)

Opstelling

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld, Hélène Heemskerk ©, Paola van der Veen, Yvette van der Veen, Lineth Beerensteyn (71. Michelle Vrieling), Judith Frijlink, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Tula de Wit (65. Vesna Veltrop), Kitty Susan (65. Sharona Tieleman)

PEC Zwolle: Nadja Olthuis, Jolijn Heuvels (83. Lesley te Winkel), Mariska Kogelman ©, Tessa Klein Braskamp, Jorie Schepers, Anouk van Vilsteren (46. Wenke Stedehouder), Joyce Mijnheer, Kyra Scheggetmann (46. Lieke Huls), Sharon Bruinenberg, Yvette van Dalen, Suzanne Giesen

Door: Mitchel Pronk

Fotografie: Goalphoto.com