Voorbeschouwing Club Brugge – ADO Den Haag Vrouwen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing Club Brugge – ADO Den Haag Vrouwen

Wegens het interlandvoetbal is speelronde zeven van de BeNe League uitgesmeerd over meerdere dagen. Als laatste speelt het vrouwenelftal van ADO Den Haag op dinsdag 14 oktober tegen Club Brugge. De ploeg van Marcel Valk wacht nog op de eerste overwinning tegen de opponent. De twee eerdere onderlinge confrontaties eindigden in een Belgische zege en een gelijkspel.

33-BRUG-V-ADO-RENATE

Uit pakte Club Brugge dit seizoen nog geen punt, maar twee van de drie thuisduels eindigden in een overwinning. KAA Gent en Anderlecht werden nipt verslagen in het Van Caloen Stadion. Met zes punten uit vijf wedstrijden staat de ploeg uit West-Vlaanderen momenteel op de negende plaats. ADO Den Haag Vrouwen is de huidige nummer vijf met tien punten uit zes duels.

“Club Brugge is altijd een lastige ploeg om tegen te voetballen,” zegt buitenspeelster Lineth Beerensteyn, die door de trainers van de BeNe League-clubs is verkozen tot eerste ‘BeNe League Bottega Player of the Period’ van dit seizoen. “Ze hebben veel nieuwe gezichten. Maar als wij zorgen dat we gewoon ons eigen spel gaan spelen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we de punten meenemen naar Den Haag.”

32-BRUG-V-ADO-TULA

Ook reservedoelvrouw Denise Koorevaar heeft goede hoop dat haar ploeg dinsdag de eerste overwinning op de Belgische club gaat boeken. “Ik verwacht dat we tegen Club Brugge als team op dat veld gaan staan en ons zullen herpakken van het puntenverlies van de afgelopen twee wedstrijden. We zijn met z’n allen een team. Ik verwacht van ons als wissels dat wij als één man achter de basis staan, zodat zij onze steun voelen en daardoor nog een tandje erbij doen. Verder neem ik aan dat Club Brugge gebrand zal zijn om van ons te winnen, aangezien zij nog niet zoveel punten hebben en weten dat wij de afgelopen twee wedstrijden niet gewonnen hebben. Uiteraard gaan wij hen niet onderschatten, negentig minuten knallen en die drie punten in de bus mee terug naar Den Haag nemen!”

De wedstrijd Club Brugge – ADO Den Haag Vrouwen wordt op dinsdag 14 oktober gespeeld in het Van Caloen Stadion, gelegen aan de Ter Straetendreef in Varsenare. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: ADOforEXPATS.com