ADO Den Haag Vrouwen klaar voor competitie
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO Den Haag Vrouwen klaar voor competitie

ADO Den Haag Vrouwen heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie met ruime cijfers gewonnen. Op Sportpark Kerkpolder (Full Speed) in Delft werd de B1 van Wippolder (eerste klasse) met 7-1 verslagen.

2015-08-15 at 14-08-02

De wedstrijd was nog maar net begonnen toen Kirsten Koopmans voor de eerste keer doel trof, een mooi begin van de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen zette Jessie van Leeuwen de 2-0 op het scorebord, door een assist van Nadine Noordam. Niet veel later kregen de Delftenaren de eerste echte kans, welke knap gered werd door doelvrouw Jennifer Vreugdenhil. Het kwartier voor rust was wederom voor ADO Den Haag Vrouwen, en dan met name voor Kirsten Koopmans, die in twee minuten tijd twee doelpunten maakte en daarmee een hattrick op haar naam kon zetten; 4-0.

2015-08-15 at 14-09-26

De tweede helft begon wat moeizamer. Na een aantal wissels moesten de Hagenezen weer even hun draai vinden. In de 56ste minuut maakte Isa Pothof een inschattingsfoutje, welke direct werd afgestraft door Wippolder: 4-1. Ruim een kwartier voor tijd was Marthe van Erk er als de kippen bij toen de verdediging van Wippolder de bal niet goed weg kon werken, waardoor zij de bal binnen kon tikken; 5-1. In het laatste kwartier werd wederom twee keer gescoord; Pia Rijsdijk legde de bal vanaf rechts goed klaar voor Maartje Looijen, die van binnen de 16 meter de bal strak in het doel kon schieten. De 7-1 werd op dezelfde manier voorbereid door Rijsdijk, alleen ditmaal vanaf de linkerkant, waarna Dominique Bruinenberg de bal beheerst binnenschoot.

2015-08-15 at 14-46-01

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – sv Wippolder 7-1 (4-0)

Scoreverloop: 3. Kirsten Koopmans (1-0), 32. Jessie van Leeuwen (2-0), 40. Kirsten Koopmans (3-0), 41. Kirsten Koopmans (4-0), 56. sv Wippolder (4-1), 73. Marthe van Erk (5-1), 81. Maartje Looijen (6-1), 89. Dominique Bruinenberg (7-1)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil (46. Isa Pothof), Yvette van der Veen (36. Mijke Roelfsema), Helene Heemskerk, Kim Dolstra (46. Frederique Nieuwland), Priscilla Mesker (46. Sharona Tieleman), Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg, Nadine Noordam, Kirsten Koopmans (46. Maartje Looijen), Pia Rijsdijk, Jessie van Leeuwen (46. Marthe van Erk).