Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente

Op vrijdag 21 augustus begint het nieuwe seizoen voor het vrouwenelftal van ADO Den Haag. Na drie seizoenen BeNe League gaat de Eredivisie Vrouwen weer van start, met de zeven Nederlandse clubs van het afgelopen seizoen. Tweevoudig BeNe League- en viervoudig Nederlands kampioen FC Twente is de eerste tegenstander in het eigen Kyocera Stadion. Van de 26 onderlinge confrontaties in de competitie won ADO er tien, eindigden er zeven in een gelijkspel en pakte FC Twente negenmaal drie punten. De ploeg van Marcel Valk heeft nog wat recht te zetten tegen de club uit Enschede, die op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen in Den Haag met 1-2 won.

De afgelopen jaren heeft FC Twente zich ontpopt als de grootste club in het Nederlandse vrouwenvoetbal. In de afgelopen vijf jaar werd de ploeg van Arjen Veurink drie keer kampioen en eindigden ze tweemaal op de tweede plaats in de competitie. Dit seizoen zullen ze al voor de derde keer uitkomen in het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat doet de Overijsselse club bovendien met een oude bekende. Afgelopen zomer vertrok Renate Jansen na zeven seizoenen bij ADO Den Haag Vrouwen naar het oosten van het land. Met 181 officiële wedstrijden, waarin ze 109 keer scoorde en 82 assists gaf, is ze de meest ervaren en trefzekere speelster ooit in het groengele shirt.

Ook ADO Den Haag onderging de nodige mutaties na het afgelopen seizoen. Tegenover het vertrek van onder anderen Paola van der Veen, Renate Jansen en Tessa Oudejans, stonden onder meer de terugkeer van Kirsten Koopmans, Lisanne Grimberg, Pia Rijsdijk en Priscilla Mesker en het overhevelen van enkele speelsters van Eerste Klasse A-kampioen Jong ADO Den Haag. Met de nieuwe selectie werden in aanloop naar de competitiestart al ruime zeges geboekt op Barendrecht (5-1), SSS (1-8), Saestum (4-0) en de B1 van Wippolder (7-1).

“Een goede trainingweek is van belang,” zegt Pia Rijsdijk, die in het verleden al vier officiële wedstrijden namens ADO speelde en afgelopen zomer terugkeerde uit Amerika, over het toewerken naar de eerste competitiewedstrijd. “Tactisch trainen en elkaar scherp houden. Ruimte voor creativiteit, maar weten wat je rol is binnen het team. Als wij als team onze taken en afspraken uitvoeren gaan wij tot een gewenst resultaat komen.”

De 23-jarige spits, in de voorbereiding al op dreef met vier doelpunten, verwacht een spannende wedstrijd tegen FC Twente. “Beide teams zullen graag willen laten zien wat ze kwalitatief in huis hebben. Het gaat om winnen en ik denk dat we van beide kanten er alles aan gaan doen om de eerste drie punten van het seizoen binnen te slepen. Uiteindelijk gaan wij uit van onze eigen kracht per linie en focussen we ons op ons eigen spel. Wij gaan voor de winst!”

De wedstrijd ADO Den Haag – FC Twente wordt op vrijdag 21 augustus gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

ADO-TWENTE-WEB