ADO verliest eerste competitiewedstrijd van FC Twente
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

ADO verliest eerste competitiewedstrijd van FC Twente

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd in de Eredivisie winnend af te sluiten. In een grotendeels gelijkopgaande wedstrijd sloeg FC Twente in het laatste halfuur toe; 0-2.

2015-08-21 at 18-49-07

v.l.n.r. boven: Jennifer Vreugdenhil, Lisanne Grimberg, Kirsten Koopmans, Kim Dolstra, Pia Rijsdijk, Hélène Heemskerk v.l.n.r. beneden: Yvette van der Veen, Dominique Bruinenberg, Priscilla Mesker, Lineth Mesker, Nadine Noordam.

Beide ploegen begonnen met zelfvertrouwen aan het nieuwe competitieseizoen. ADO Den Haag heeft de afgelopen weken met een gedeeltelijk nieuwe selectie enkele ruime oefenzeges geboekt en FC Twente bereikte zonder veel problemen het hoofdtoernooi van de Champions League. Het publiek kon derhalve een ware topper verwachten in het Kyocera Stadion tussen twee ploegen, die beiden mikken op een plek in de top van de Eredivisie.

2015-08-21 at 19-29-58

Vanaf het begin van de wedstrijd bleek dat ADO Den Haag een goede tactiek had bedacht om de voetballend sterke tegenstander te bespelen. Door elkaar voortdurend te wijzen op het hoog druk zetten op de defensie, had FC Twente moeite om tot voetballende oplossingen te komen. Dit leidde voornamelijk tot lange ballen, die in de meeste gevallen eenvoudig verwerkt konden worden door de Haagse verdediging. De eerste kansen waren dan ook voor ADO Den Haag, maar onder anderen Dominique Bruinenberg en Pia Rijsdijk waren niet succesvol.

2015-08-21 at 18-55-42

Pas na een kwartier kwam FC Twente er ook aan te pas en kregen beide ploegen kansen. Zo moest Jennifer Vreugdenhil in actie komen bij pogingen van Renate Jansen, afgelopen zomer overgekomen van ADO Den Haag, en had FC Twente geluk dat Kirsten Koopmans en Lineth Beerensteyn het vizier niet op scherp hadden staan. Hierdoor stond er in de rust een brilstand op het bord.

2015-08-21 at 20-10-13

Al vroeg in de tweede helft veerde de Haagse aanhang op. Een overtreding op Lineth Beerensteyn werd echter niet beloond met een strafschop, maar met een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Deze werd door Dominique Bruinenberg op de lat geschoten. Hierna kreeg Renate Jansen, samen met de snelle Shanice van der Sanden de gevaarlijkste speelsters aan Overijsselse zijde, nog een paar mogelijkheden om te scoren. Aan de andere kant van het veld beproefde Nadine Noordam tevergeefs haar geluk.

2015-08-21 at 19-02-06

Het laatste halfuur was voor FC Twente en de bezoeksters profiteerden optimaal van dat overwicht. Na schoten van invalster Anouk Dekker en Maayke Heuver, was het Shanice van der Sanden die haar schot door de handen van Jennifer Vreugdenhil heen in het doel zag belanden; 0-1. Nadat de snelle buitenspeelster opnieuw bijna doel had getroffen, werd het duel definitief in het slot gegooid door Jill Roord. Van dichtbij schoof ze de bal langs Jennifer Vreugdenhil in de verre hoek; 0-2. ADO Den Haag probeerde in de slotfase nog om dichterbij te komen, maar zag mogelijkheden tot een succesvolle aanval steeds in een vroegtijdig stadium stranden.

2015-08-21 at 19-11-23

Zo is ADO Den Haag het nieuwe Eredivisieseizoen helaas teleurstellend begonnen. Volgende week is er al de kans om de eerste punten van het nieuwe seizoen te pakken, als het elftal van Marcel Valk op bezoek gaat bij PSV. Aftrap is om 19:30 uur.

2015-08-21 at 19-19-03

Karakteristiek

Doelpunten: 0-1: 68. Shanice van der Sanden, 0-2: 84. Jill Roord

Gele kaarten: –

Toeschouwers:

Opstellingen
ADO Den Haag: Vreugdenhil; Van der Veen (69. Tieleman), Heemskerk (A), Dolstra, Mesker; Bruinenberg, Grimberg, Noordam (77. Looijen); Beerensteyn, Koopmans, Rijsdijk (63. Vugts)

FC Twente: Ubachs; Kerkdijk, Van der Gragt, Munsterman (62. Dekker), Erman; Heuver, Renfurm (58. Roetgering), Roord; Van der Sanden, R. Jansen, E. Jansen

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen