Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing PSV – ADO Den Haag

Afgelopen vrijdag begon ADO Den Haag Vrouwen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een nederlaag tegen FC Twente. Een week later kunnen de eerste punten gehaald worden in de uitwedstrijd tegen PSV. Beide clubs stonden acht keer eerder tegenover elkaar in de competitie. Tweemaal won ADO Den Haag en vier keer stapte PSV als winnaar van het veld. De overige twee confrontaties eindigden in een gelijkspel. Op 6 december 2013 won de formatie van Marcel Valk voor het laatst van de club uit Eindhoven. In het Kyocera Stadion werd het destijds 2-1.

Foto540-AXNFCQVL

Bij PSV vertrok na het afgelopen seizoen international Daniëlle van de Donk voor een nieuw avontuur in Zweden. Een andere international, Vanity Lewerissa, maakte daarentegen de overstap naar de Brabantse club. Met een mix van talent en ervaring wil PSV dit seizoen meestrijden in de top drie van de Eredivisie. Op de eerste speeldag werd PEC Zwolle met 1-4 verslagen. Ibtissam Bouharat ontbrak nog wegens interlandverplichtingen met Marokko, maar zij keert donderdag 27 augustus weer terug.

“In de afgelopen wedstrijd tegen FC Twente hebben we zeker in de eerste helft laten zien wat we kunnen,” kijkt aanvoerster Hélène Heemskerk terug op de competitiestart. “We moeten dit aanstaande vrijdag ook in de tweede helft vol zien te houden. Dat betekent de kansen die we krijgen benutten en vooruit durven voetballen.”

En wat zal de beste tactiek zijn om tegen PSV de eerste drie punten van het nieuwe seizoen in de wacht te slepen? “PSV is altijd een gewaagde tegenstander met een stabiele basis,” analyseert de verdedigster, die aan de vooravond staat van haar veertigste officiële wedstrijd in het groengele shirt. “Voorin hebben ze versterking gekregen van Vanity Lewerissa en daarnaast staat de snelle Nadia Coolen, dus achterin moeten we op onze hoede zijn. Ik verwacht een leuke wedstrijd tussen twee ploegen die in de top drie van de Eredivisie Vrouwen willen meedraaien.”

De wedstrijd PSV – ADO Den Haag wordt op vrijdag 28 augustus gespeeld op de Herdgang, gelegen aan de Oirschotsedijk 12a in Eindhoven. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel