Ruime nederlaag in Eindhoven
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Ruime nederlaag in Eindhoven

Ook na twee wedstrijden in de Eredivisie staat ADO Den Haag Vrouwen nog op nul punten. Scorend is vanavond wel de ban gebroken door de formatie van Marcel Valk, maar in Eindhoven werd het maar liefst 4-1 voor PSV.

2015-08-28 at 18-49-00

Tijdens de openingsspeelronde had ADO in eigen huis met 0-2 verloren van een sterker FC Twente. Het ambitieuze PSV won met 1-4 bij PEC Zwolle. Voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd was dus al duidelijk dat het een lastig duel zou worden voor de Haagse ploeg.

Na vijf minuten spelen was de eerste grote kans voor de thuisclub. Vanity Lewerissa was er net niet snel genoeg bij. Nadat Yvette van der Veen haar schot in handen van Angela Christ zag belanden, opende PSV de score. Vanaf ongeveer 25 meter schoot Sisca Folkertsma de bal over Jennifer Vreugdenhil heen; 1-0. Vier minuten later werd de marge al verdubbeld, toen Myrthe Moorrees een strafschop benutte; 2-0.

2015-08-28 at 19-20-22

Ook na deze ruime voorsprong nam de thuisploeg geen gas terug. In de 29ste minuut was er opnieuw een grote kans, voordat Vanity Lewerissa twee minuten later scoorde; 3-0. Lineth Beerensteyn leek in de 34ste minuut iets terug te doen namens ADO Den Haag, maar het doelpunt werd niet toegekend omdat de bal eerder over de achterlijn zou zijn geweest. Ook Nadine Noordam en Kirsten Koopmans kregen in het slot van de eerste helft nog kansen om de marge te verkleinen, zonder succes.

ADO Den Haag kwam sterker uit de kleedkamer en had veel balbezit. Lineth Beerensteyn kreeg een mogelijkheid om te scoren, maar zij schoot over. Ook Lisanne Grimberg had haar vizier niet op scherp staan. Invalster Dominique Vugts kwam eveneens slechts een teenlengte tekort.

2015-08-28 at 19-18-30

Na deze Haagse kansen, was het uiteindelijk PSV dat erin slaagde Jennifer Vreugdenhil opnieuw te passeren. Het doelpunt kwam echter op naam van Priscilla Mesker, die de bal over haar eigen doellijn werkte; 4-0. Nadat Maartje Looijen een volgende kans niet wist te verzilveren, werd de eer gered door Dominique Vugts. Op aangeven van Lineth Beerensteyn schreef zij de eerste ADO-treffer in het nieuwe seizoen op haar naam; 4-1.

Het is dus ook na twee duels nog wachten op het eerste punt van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Volgende week vrijdag is daar een nieuwe kans voor in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De aftrap in het Kyocera Stadion is om 19:30 uur.

Karakteristiek

PSV- ADO Den Haag Vrouwen 4-1 (3-0)

Doelpunten: 1-0: 11. Sisca Folkertsma, 2-0: 15. Myrthe Moorrees (strafschop), 3-0: 31. Vanity Lewerissa, 4-0: 78. Priscilla Mesker (eigen doelpunt), 4-1: 86. Dominique Vugts

Gele kaarten: –

Toeschouwers: 200

Opstellingen

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk, Kim Dolstra (24. Michelle Vrieling), Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg, Lisanne Grimberg, Nadine Noordam (60. Dominique Vugts); Lineth Beerensteyn, Kirsten Koopmans, Pia Rijsdijk (73. Maartje Looijen)

PSV: Angela Christ; Corine Peels, Maureen Sanders, Lucie Akkerman, Maran van Erp, Nadia Coolen, Mirthe Moorrees, Sisca Folkertsma, Vanity Lewerissa, Michelle Hendriks, Mourmans

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen