Voorbeschouwing ADO Den Haag – SC Heerenveen
Haagse bluf met een female touch. Dat is waar de ADO Vrouwen voor staan. Steun ons via crowdfunding bij het binnen én buiten de lijnen realiseren van onze dromen.
,,
Loek van Paassen:
"Ik vind vrouwen voetbal leuk, hoop snel te komen kijken"
Roeland Gelink:
"De instelling en beleving van de vrouwen van ADO Den Haag zijn een voorbeeld voor de hele club"
Bart Caminada:
"De ADO Vrouwen zijn HET boegbeeld om jonge meiden aan het bewegen te krijgen"
Kees Jansma, perschef Nederlands elftal:
"Deze meiden hebben echt alles over voor topsport"
Lieke Hemminga:
"ADO Vrouwen geeft altijd leuke trainingen en ze zijn heel goed."
Steven de Haseth:
"Haagse bluf met een female touch; deze powervrouwen zijn hét voorbeeld voor alle jonge meisjes in de regio"
Kathy de Jong:
"ADO Vrouwen doet veel voor voetballende meisjes en zijn erg goed"
Kees Punt:
"De ADO-meiden hebben alles over voor hun sport, ze verdienen alle mogelijke steun"
Rob Reijenga:
"ADO DH Vrouwen doet het (inter)nationaal goed in de top. Maar het zet zich ook in voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal"
Michelle van der Togt:
"Deze meiden doen en laten zoveel om zo goed mogelijk te presteren in hun favoriete sport, voetbal."
Julia Banwari:
"De vrouwen van ADO Den Haag doen altijd goed hun best, ze zijn cool en een voorbeeld voor mij."
Ryan Spencer:
"Ik steun de ADO Vrouwen omdat het nodig is"
Sacha Glotzbach:
"ADO Vrouwen zet zich in voor voetballende meisjes en hebben daar hulp bij nodig"
Isabelle Hoekstra:
"Ze geven leuke trainingen, kunnen goed voetballen en zijn aardig."

Voorbeschouwing ADO Den Haag – SC Heerenveen

Na twee nederlagen op rij, is ADO Den Haag Vrouwen er alles aan gelegen om in de tweede thuiswedstrijd de eerste drie punten van het nieuwe Eredivisie-seizoen in de wacht te slepen. Op vrijdag 4 september komt SC Heerenveen op bezoek in het Kyocera Stadion. Tegen die club pakte ADO Den Haag de meeste competitiepunten tot nu toe. 24 onderlinge confrontaties eindigden in vijftien zeges, zeven gelijke spelen en twee nederlagen.

Vorig seizoen eindigde SC Heerenveen zonder international Vivianne Miedema op de tiende plaats in de BeNe League. Ook het nieuwe Eredivisie-seizoen is niet goed begonnen voor de Friezinnen. Op de openingsspeeldag werd met 4-1 verloren bij Ajax en afgelopen vrijdag pakte de club in eigen huis het eerste punt tegen PEC Zwolle (1-1).

Naar aanleiding van de eerste Haagse Eredivisie-wedstrijden is er eveneens ruimte voor verbetering. “We zullen moeten proberen langer constant te voetballen,” kijkt Dominique Vugts terug op de competitiestart. “Maar ook sneller herkennen hoe de tegenstanders spelen, zodat ze minder gemakkelijk kunnen omschakelen. Dan kunnen we kostbare tegendoelpunten voorkomen en komen we niet telkens een stap te laat. Na de wedstrijd tegen PSV is dat zeker een aandachtspunt om te verbeteren. Verder is het van belang dat we als leeuwen knokken om de eerste drie punten binnen te slepen. Het geeft altijd een fijn gevoel om van de nul af te komen. ADO kan vele malen beter en dat krijgen de mensen nog wel te zien.”

Te beginnen in de tweede thuiswedstrijd, aanstaande vrijdag. “SC Heerenveen zullen we moeten proberen te overklassen met ons positiespel en veel lopende mensen,” aldus de spits, die als invalster tegen PSV zorgde voor het eerste Haagse doelpunt van het seizoen. “Daarnaast de kwaliteiten van de speelsters laten spreken, creativiteit tonen en vrijuit durven voetballen. Uit ervaring weet ik dat wanneer je SC Heerenveen onder volle druk zet, ze niet aan voetballen toekomen. Dan zullen ze een flinke kluif aan ADO hebben.”

De wedstrijd ADO Den Haag – SC Heerenveen wordt op vrijdag 4 september gespeeld in het Kyocera Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €3,50 voor volwassenen en €1,50 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.

Tekst: Ivo Schimmel

ADO-HEERENVEEN-WEB